Владимир Пиштало, гост Културног дневника

Гост специјалног издања Културног дневника посвећеног књижевности је писац Владимир Пиштало. Говори нам о новом издању збирке есеја "Значење џокера", књигама о Тесли и Андрићу којима свет упознаје са нашим великанима, али и о важности читања.


Библиотека Београда, основана 1931. године, обележила је свој дан доделом признања најбољим библиотекарима, издавачима и читаоцима.

У Српској академији наука и уметности представљен је план трибина, издања и изложби планираних за ову годину, међу којима је и низ промоција везаних за књигу и читање. У Библиотеци САНУ отворена је изложба посвећена Глигорију Возаровићу, првом српском књижару и издавачу.

Представљамо капитална издања, едиције, књиге домаћих и страних писаца које су обележиле годину за нама, а критичари оцењују домете наше и иностране књижевне сцене.


Полемике о добитнику Нобелове награде и даље су у центру пажње светске књижевне јавности.


Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.


Уредник: Марија Миљевић Рајшић Монтажа: Никола Манић Реализатор: Сања Реџић


Извор: РТС

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.