Торонто: Представљен српско-канадски часопис за књижевност и културу „Људи говоре"

17. 01. 2020.- Торонто


Нови двоброј српско-канадског часописа за књижевност и културу „Људи говоре" представљен је у Генералном конзулату у Торонту 17. јануара. Часопис објављује књижевне и културолошке текстове писаца пореклом из бивше Југославије, као и текстове страних писаца који се баве српским књижевним и културолошким темама.


Детаљ са промоције у Генералном конзулату Републике Србије у Торонту

Двоброј су представили уредници Радомир Батурин, Никол Марковић, Душица Ивановић, Сања Крстоношић, Александра Крстовић, Милорад Прелевић и Никола Глигоревић.


Генерални конзул Василије Петковић рекао је да је часопис „Људи говоре", судећи према садржају, као и финалној изради, веома квалитетан и високо рангиран међу познаваоцима писане речи у дијаспори, али и у матици Србији.„Уређивачка политика је таква да даје шансу свим писцима у складу са три критеријума - естетски, етички и критеријум духовног јединства", рекао је ГК Петковић и додао да конзулат у својим просторијама организује многобројне културно-уметничке програме, са циљем да допринесе очувању српског језика, културе и традиције у расејању.


Генерални конзул Републике Србије у Торонту гос.Василије Петковић, оснивач часошиса проф. Радомир Батуран, поједини чланови редакције и гости

Часопис "Људи говоре" излази на српском и енглеском, два пута годишње, у штампаном и електронском издању, на 320 страна, са 20 уметничких репродукција и у пуном колору.

Извор; Министарство спољних послова Републике Србије


Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.