Други рођендан бањалучке поетесе Неде Гаврић

Updated: Oct 25, 2019

Текст: Иван Калаузовић Иванус


Песникиња из Бања Луке Неда Гаврић промовисала је своју збирку "Храм љубави" у понедељак 21. октобра на штанду Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону МСП РС, у оквиру 64. Међународног београдског сајма књига.


Фото: Анђелија Васовић

Пред бројним посетиоцима, о Нединој књизи, чији је издавач Српска самоуправа XIII округа Будимпеште, говориле су њене колеге Веселин Мишнић, писац приказа о делу, и Гордана Срећковић, модератор промоције. Скупу се речима захвалности обратила и ауторка, која је између осталог рекла да, с обзиром на то кога све види у публици, овај дан доживљава као свој други рођендан.


Презентовање стихова о љубави, и свему што је гради и разграђује, увеличало је присуство звучних имена, превасходно поета. Међу њима су били: Љубивоје Ршумовић, Видак Масловарић, Властимир Станисављевић Шаркаменац, Сима Мраовић, Петар Гојковић, Мирослав Демак, Предраг Јакшић, Мартин Пребуђила, Мирјана Булатовић, Мирослав Алексић...


Пријатном сајамском сусрету су сведочили и представници Удружења самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом "Плава шкољка", са којима Неда дуго сарађује.


Сав износ прикупљен од примерака "Храма љубави" продатих после промоције намењен је за хуманитарне сврхе, што је манир рада и људског стваралаштва Неде Гаврић, познате и по борби за очување српског језика, културе и традиције.

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.