Ilija Šaula (SAD) – Jednom živi, živi zauvek... (Inđija pro poet 2019)


Jednom živi, živi zauvek...


Svaki život je sâm za sebe, zato se ne sećamo drugih života. Кad povučemo liniju ispod dela života i saberemo slike i utiske, sve je to ljubav. Jedini miraz koji možemo poneti u nedrima duše na putu prema novom životu. Što više ljubavi i dobrote, to više blagostanja u budućem životu. Ljubav se ne može popiti, ali nas može opiti! Ne spominjem kardiologiju, već govor srca, zar to nije nauka od koje pesme nastaju? Кad leptiri zaigraju u okolini srca, red je da ga i posete. Tako započinje igra kada ljubav kolo vodi. Prilikom buđenja misli pokušavam da to činim mirno, nežno, kao kad sunce podiže rosu. Na taj način su zrelije, imaju snažniju poruku i umiljavaju mi se dok ih usvajam. Кad bolje razmislim, sreća je uistinu nekog usrdno voleti, a kolika je tek kad je ta ljubav uzvraćena? To je procep u koji pesnici znaju zaviriti i zateći inspiraciju budnu. To je mesto gde se lirika presvlači pred svoje veličanstvene nastupe i poziranje pred pesnicima.


Ilija Šaula

(Bulevar svetlosti – promisli o životu)

Biografija


Ilija Šaula je rođen u Karlovcu, današnja Hrvatska, 4. decembra 1963. godine. Detinjstvo je proveo na Kordunu, u selu Dugi Dol, osnovno obrazovanje stekao u Krnjaku, a srednje u Karlovcu. Danas živi i stvara u gradu Vest Čester, Pensilvanija, Sjedinjene Američke Države.


Autor je šest knjiga poezije i proze i jednog romana. Dela su mu prevedena na engleski, italijanski, španski, poljski i albanski jezik. Član je Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca "Desanka Maksimović" iz Toronta. Osnivač je Književne radionice "Kordun".

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.