Jakšić i Šaula u Vašingtonu

Updated: Oct 4, 2019

Foto: Dani Blue Photography


Predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu Miodrag Jakšić i osnivač i predsednik Književne radionice "Kordun" (KRK) Ilija Šaula sastali su se juče, 2. oktobra, u Vašingtonu sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Sjedinjenim Američkim Državama Obradom Kesićem.U dugom i prijateljskom razgovoru dogovoreni su budući zajednički oblici saradnje, koji će podrazumevati promociju i afirmaciju srpskih umetnika u SAD i organizaciju programa u Vašingtonu i drugim američkim gradovima. Kesić je najavio Dane otvorenih vrata Kongresa, tokom kojih će američki građani srpskog porekla biti u prilici da posete najviši zastupnički dom Amerike i da razgovaraju sa svojim predstavnicima.


Miodrag Jakšić je pozvao Obrada Kesića da u narednom periodu u prostorijama Matice iseljenika u Beogradu održi predavanje, što je Kesić sa zadovoljstvom prihvatio.Ilija Šaula je informisao šefa Predstavništva o popularizaciji srpskih autora i ostalih umetnika na severnomameričkom kontinentu, koje je KRK u protekloj deceniji afirmisala kroz izdavaštvo, prezentacije i saradnju sa medijima.


Kesić je čestitao Jakšiću jubilej, sedamdeset godina rada Matice iseljenika, i zahvalio mu se na redovnoj i sadržajnoj saradnji sa institucijama Republike Srpske i pažnji koja se poklanja stvaraocima koji iz nje dolaze. Šef Predstavništva je i čestitao Šauli desetogodišnjicu rada KRK, uz najavu produbljivanja saradnje sa njim i njegovim saradnicima.

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.