Konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisuju konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 35 godina. Konkurs se odnosi na autore koji žive na teritoriji grada Kikinde, na autore iz Srbije i na autore iz dijaspore.Autori konkurišu sa rukopisima od kojih će žiri, u sastavu: predsednik Marija Tanackov (književnica), Stanislava Hrnjak (predsednica Skupštine Grada Kikinda) i Radovan Vlahović (književnik i direktor BKC-a), odabrati tri rukopisa za obajvljivanje knjiga (do 80 strana, A5 formata) u ediciji PRVA KNJIGA Banatskog kulturnog centra. Žiri će odabrati jedan rukopis autora iz Kikinde, jedan rukopis autora sa teritorije Srbije i jedan rukopis autora iz dijaspore.


Propozicije konkursa: rukopise (poezija, proza, esej, književna kritika, naučni i istraživački radovi i dr), biografiju autora i kontakt podatke (adresa, mejl, telefon) slati na mejl: banatskikulturnicentar@gmail.com


Konkurs je otvoren od 7. 6. 2019. do 25. 7. 2019. godine.


Rezultati konkursa biće objavljeni 15. 8. 2019. godine, a knjige će se pojaviti na 64. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2019. godine.


Izvor: Bookvar

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.