Posle Toronta, promocija romana "Midar" i u Nišu

Publika u Nišu imaće priliku da u sredu 17. oktobra čuje više o romanu Midar književnika Ilije Šaule, koji živi i stvara u Sjedinjenim Američkim Državama. Promocija će biti održana u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac", a počinje u 19 sati.Roman je prvu promociju imao maja u Torontu, kažu organizatori, a pored Beograda i Novog Sada ovaj srpski autor gostovaće i u Nišu i publici će predstaviti roman za koji recenzenti kažu da je "velika filozofska ispovest".


U njemu je književnik, dodaju, izbegao zamku i izazov da napiše čistu filozofsku knjigu, već je vešto i domišljato to upakovao u formu romana. Reč je o sažetom, efektnom i izazovnom umetničkom prikazu prošlosti, sadašnjosti i večnosti, ističu recenzenti, kao i radosti i patnje, smisla i besmisla, prolaznosti i trajanja.Recenzenti kažu da je njegov naslovni junak sa sobom doneo "dah neke vekovima, možda i milenijumima stare tajnovitosti, istovremeno opor i svež miris gustih i divljih šuma, visokih planinskih vrhunaca, mračnih dubodolina i još mračnijih pećina" - dodaju.


Na promociji će, osim Ilije Šaule, kako najavljuju organizatori, govoriti i istoričar Milan Ranđelović, odabrane delove romana čitaće mlada glumica Anastasija Cvijanović, a moderatorka će biti filološkinja Milica Vučković.


Šaula je inače rodom sa Korduna u Hrvatskoj, a u pensilvanijskom gradu Vest Česteru u SAD vodi istoimenu književnu radionicu, koja objavljuje prvence nadarenih autora i to uglavnom potpuno besplatno. Midar je njegovo sedmo delo, ali prvi roman, a pre toga je napisao šest knjiga poezije i proze.


Promociju organizuje Udruženje za saradnju sa dijasporom "Matica".


Izvor: Južne vesti

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.