Promovisan roman „Čežnja” Ljiljane Pilipović Karanović

Trećeg dana Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu spisateljica Ljiljana Pilipović Karanović iz Banja Luke predstavila je svoj novi roman ''Čežnja''. Posle pozdravne reči Đorđa Otaševića, urednika Izdavačke kuće ''Alma'', okupljenim čitaocima se obratila urednica knjige Branka Selaković."Novo prozno ostvarenje Ljiljane Pilipović Karanović donosi dinamičnu životnu povest Lenke i Pavla, uz niz sporednih likova koji u dobro vođenoj priči daju detaljan prikaz ne samo ličnih sudbina i odnosa već i društvenih prilika poslednjih decenija XX veka. Ispovedni pristup za koji se autorka odlučila doprinosi intezivnijoj povezanosti junakinje i čitalaca. Kroz junakinju autorka je pružila uvid u strukturu društva kojom dominira konzervativni pristup i nezavidna pozicija žene kojoj je od rođenja namenjena određena uloga", rekla je Selaković.


Autorka romana ''Čežnja'' Ljiljana Pilipović Karanović istakla je kako je dobila ideju za roman koji je baziran na istinitom događaju: ''Na odmoru sam upoznala ženu koja mi je ispričala svoju potresnu sudbinu. Danima smo razgovarali o njenom životu. Ta priča me je pratila i ja sam morala da je prenesem na papir i ispričam sve o jednoj velikoj ljubavi. Ovo je knjiga o decenijama jedne ljubavi i čežnje. Moja junakinja je još uvek živa i uživa sa svojim unucima.''


Roman ''Čežnja'' Ljiljane Pilipović Karanović objavljen je u saradnji Književne radionice "Kordun" iz Vest Čestera, Pensilvanija i Izdavačke kuće ''Alma'' iz Beograda, a za nekoliko meseci je pobudio interesovanje čitalačke javnosti i doživeo svoje drugo izdanje.

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.