Уметничка колонија Крчедин од 4. до 7. јула

Updated: Jul 18, 2019

Дванаеста Међународна уметничка колонија у Крчедину биће одржана од 4. до 7. јула у Дому породице Јакшић у Крчедину, а отвориће је фронтмен бенда "Атомско склониште" Бруно Лангер.


Титулу "Ја, Крчединац" понеће, поред Лангера, глумица и певачица Снежана Савић, писац и публициста, аутор текста песме "Марш на Дрину" Милоје Поповић Каваја, рецитатор који прославља 50 године каријере Вицо Дардић.


Фото: Тамбурашки састав "Дунавске зоре"

У богатом програму Колоније учествоваће и глумац Марко Аџић, знаменити извођач Бранко Пражић, тамбурашки оркестар "Дунавске зоре“ из Борова, кантаутор из Словеније Џери Мажгон, интерпретатор Тодор Малетин, група "Шта би било кад би било“ стендап комичара Горана Петрашина и Војислава Механџића.


Специјални гости Колоније биће рок групе "НЕА“ из Словеније и "Старе куке" из Инђије.


Наступиће и велики број књижевника, међу којима Драган Јовановић Данилов, Хава Пикас Коен, Мартин Пребуђила, Александар Чотрић, Јелена Ћирић, Мирјана Ђапо, Александра Радаковић, Предраг и Миодраг Јакшић, Радослав Тилгер, Верица Преда, Гордана Влајић.


Биће представљен рад Вршачке афирмације уметника АРС и Београдског афористичарског круга. Биће изведене и позоришне представе "Погледај ме" и "Све о женама".


Током пет дана на обронцима Фрушке горе, сликаће и вајаће 64 уметника из Украјине, Монголије, Пољске, Бугарске, Албаније, Русије, Шведске, Аустрије, Словеније, Израела, Италије, Хрватске, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Србије...


Ове године посебан акценат је на учешћу младих академских сликара који тек почињу да граде своју уметничку каријеру. Међу њима је и Синиша Матијевић са Кордуна, који, иако тек средњошколац, својим даром да слика портрете везаних очију стиче поклонике широм региона.


У пратећем програму биће организована изложба слика са претходних Уметничких колонија у Крчедину.


Селектор сликарског сазива и уредник програма је књижевник Миодраг Мића Јакшић.


Као и сваке године, организатори Колоније показаће друштвено одговорни и хумани карактер манифестације, укључујући се у програм "Чеп за хендикеп"“, за набавку инвалидских колица особама са хендикепом, а организаторима ове хуманитарне акције биће уручен велики број чепова.


Колонија се одржава под покровитељством Општине Инђија, а у организацији удружења "Мој Срем" из Крчедина и уметничке "Арте групе" из Новог Сада.


Извор: Радио-телевизија Војводине

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.