Veče ljubavne poezije Miodraga Jakšića

Autor: Ivan Kalauzović Ivanus


U petak 19. jula od 21 sat, u Ustanovi voždovački centar "Šumice", biće predstavljena nova knjiga poezije Miodraga Miće Jakšića.


Svoje dvadeseto literarno delo ovaj pisac je naslovio "Njoj", u njega utkavši četrdeset novih pesama posvećenih "jednoj, jedinoj ženi", koju iznova postavlja na "pijedestal uspeha i slave".


Te pesme je Jakšić napisao u proteklih godinu dana, u Beogradu, gde uglavnom živi i stvara, i u još četrnaest gradova koje je u pomentom periodu posetio. Kako sam kaže, one su ispunjene duhom Njujorka, Berlina, Milana, Talina, Kijeva, Toronta...Čežnjive stihove, poklon pesnikovoj voljenoj, u "Šumicama" će kazivati dramski umetnik Vitomir Vico Dardić, dok će za muzičku podršku biti zadužen kantautor Stefan Šljukić.


Jakšić, po zanimanju arhitekta, je tokom karijere književnika uporedo razvijao i likovni talenat, a šire je postao poznat i kao organizator uspešnih međunarodnih smotri, poput Književnog festivala "Inđija pro poet", Umetničke kolonije u Krčedinu i Beogradskog festivala kantautora "Kantfest". Za svoj rad je dobio mnogobrojna priznanja u zemlji i svetu.


Izdavač njegovog jubilarnog dela je "Arte grupa", a adresa UVC "Šumice" Ustanička 125a, Beograd.

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.