Видовдански дани: дијаспора у матици

Свечаност уручења Видовданских захвалница Матице исељеника и Срба у региону, биће одржана у уторак, 25. јуна, у 19 сати у Свечаној сали Матице исељеника и Срба у региону. Свечаност се одржава у оквиру традиционалне манифестације „Видовдански дани: дијаспора у матици", која траје од 21. до 26. јуна.


Видовданске захвалнице биће уручене Зорици Митић из Норвешке, Анђелки Красојевић из Швајцарске, Слободану Бенђу из Аустралије, Милуну Николићу из Аустрије, Огњану Крстићу из Румуније, Драгану Јаковљевићу из Мађарске, Ђуру Плавшићу и Љубиши Левајцу из Немачке и Рајку Реју Радојевићу из Канаде, сазнајемо из Матице исељеника.У програму учествује песник Александар Драгановић са својом књигом „Сентиментално васпитање" и велики српски рецитатор Вицо Дардић, који ће говорити стихове Бране Петровића, Рада Драинца и Мике Антића, чиме ће обележити 50 година свога стваралаштва, казивања поезије.


Данас у 19 сати биће отворена изложба „Србин у Европи, Европљанин у Србији – Лаза К. Лазаревић 1851-1890" у овиру циклуса Трагом знаменитих Срба у Немачкој, коју Матица организује у сарадњи са Централним Саветом Срба у Немачкој и Националном фондацијом за хуманост и старост „Лаза Лазаревић".


Током трајања манифестације „Видовдански дани: дијаспора у матици" биће организовано, између осталих програма, и књижевно вече Радмиле Телебак Караћ из Канаде, промоција нове књиге Милана Николића Изана, отварање самосталне изложбе слика Зоре Вићентијевић и представљање антологије афоризама Александра Чотрића.


Извор: Радио-телевизија Србије

Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju,

kontaktirajte Književnu radionicu "Kordun":

Budimo u kontaktu:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black LinkedIn Icon

eDijaspora © 2019.